projektowanie stron flash

projektowanie stron flash

Problem z GMO Żywność

GMO (Genetycznie modyfikowana żywność) są jedną z największych katastrof zdrowotnych, zostały wprowadzone w 1996 roku i od tego czasu w ciągu 9 lat wielu chorób przewlekłych wzrosła z 7% do 13%, a alergie pokarmowe zostały podwojone. „The American Academy of Environmental Medicine” wezwał lekarzy do przepisywania diety bez GMO jak pokazują badania żywności GMO spowodować istotne uszkodzenia narządów, zaburzeń układu odpornościowego, przyspieszone starzenie się, bezpłodność i dysfunkcyjnych rozporządzenia, jeżeli insuliny i cholesterolu.

projektowanie stron flash

Genetycznie zmodyfikowane prace spożywczego tak, że rośliny takie jak kukurydza i soja, są zmodyfikowane tak, że są odporne na herbicydy, które natryskuje się na rośliny do zabijania chwastów, ale nie zabijają uprawy. Istnieją obawy, że żywność GM może stanowić zagrożenie dla zdrowia, w tym oporności na antybiotyki, tworzenia nowych toksyn i wzrost alergii. żywność GM są coraz szerzej stosowane teraz i oni nie muszą być oznakowane, dzięki czemu można, konsument, zakup żywności GM i nie zdaje sobie sprawy. Również pyłek, pszczoły, owady i wiatr może przenieść ten zakażony materiał do okolicznych upraw ekologicznych; rozprzestrzenianie się tego mogą być katastrofalne. Badanie przeprowadzone przez University of Newcastle w 2002 roku dostał ludziom jeść genetycznie zmodyfikowanej żywności i okazało się, że po jednym posiłku materiał GM przeniósł się z jedzeniem i wszedł bakterie jelitowe i pozostał tam długo po tym, jak przestał jeść żywność GM, wpływając na jego rolę trawienie i ochrony jelitach.

W Stanach Zjednoczonych około 85% z kukurydzy uprawiane są genetycznie zmodyfikowane i 91-93% wszystkich ziaren soi są genetycznie zmodyfikowane. Dlatego prawie wszystkie pokarmy zawierające albo kupisz kukurydzy lub soi zawierają GMO, chyba że jest ekologiczne. Inne częste pokarmy zawierają bawełny, rzepakowy, mleko zawierające rBGH, podpuszczki (stosowanego do produkcji serów twardych) i aspartam (NutraSweet). Należy również unikać ich pochodne, które zawierają maltodekstrynę, soi lecytyna i syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy.

projektowanie stron flash

Aby uzyskać więcej informacji uzyskać książkę jaka jest twoja trucizna?

Dla zdrowia i dobrego samopoczucia lub produktów żywieniowych i informacje zdrowotne przejść do swojej stronie internetowej.

lilyrosehomespa.pl
– autor artykułu